Fácán farok
Hozzávalók:
Tésztához:
6 evőkanál méz,2 evőkanál zsír,6 evőkanál tej,1 tojás,22 dkg cukor,70 dkg liszt,1 egész szalakáli.
Krémhez:
0,5 l tej,6 evőkanál rétesliszt,25 dkg porcukor,25 dkg margarin,1 citrom leve.Sárgabarack lekvár
Tetejéhez:
1 tojás fehérje,10 dkg porcukor,1 kávéskanál kakaó.
Elkészítés:
Tészta:
A mézet,zsírt,tejet,tojást,cukrot felolvasztjuk,hozzáadjuk a lisztet,szalakálit és összegyúrjuk.4 részre osztjuk és 4 lapot sütünk.
Krém:
A réteslisztet 10 dkg porcukorral,tejjel sűrűre főzzük.A margarint 15 dkg porcukorral,a citrom levével habosra keverjük,majd ha a pép kihűlt összekeverjük a kettőt.
Lerakjuk az első lapot,rákenjük a krém felét,második lapot rátesszük,erre sárgabarack lekvárt kenünk,erre a harmadik lap,rá krém másik fele,és végül az utolsó lap.
Teteje:
A tojás fehérjét porcukorral gőz fölött habosra keverjük.Kakaót pici vízzel összekeverjük,tetejére csorgatjuk,villával maghúzkodjuk,márványos lesz a teteje.
Ezt a sütemény én most tortaként készítettem el.Ugyanazzal a mennyiséggel készültek a tortalapok,mint a süteménynél,csak 8 lapot sütöttem.A krémet pedig 1,5-szeres adaggal főztem.Az összeállítása ugyanúgy történik,mint sütiként.Lap,krém,lap,lekvár így rétegezve és a tetején az utolsó lap.
|
nagyon jok a receptek csak sajnálom h kép nincs (nagyon)soknál