Hajtovány
Eredeti recept Nlc-ről Limarától
Hozzávalók:
Tészta:
1 kg liszt,kb.6 dl tej,2 tojás sárgája,5 dkg élesztő,1 dl olaj,2 evőkanal só,pici cukor.
Töltelék:
15-20 dkg reszelt sajt,25 dkg margarin /ami szerintem nagyon sok,én semennyit sem tettem bele/,1 kiskanál só,1 tojás
15-20 dkg reszelt sajt,10 dkg bacon szalonna apróra összekockázva.
Elkészítés:
A hozzávalókból kissé lágyabb kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk. Egyenként jó vékonyra kinyújtjuk, és megszórjuk a baconos töltelékkel,vagy rákenjük a tojásos sajtot. A tésztát ezután feltekerjük mint a beiglit. Ferdén vágjuk, / \ / \, a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Újra kelesztjük,160-170 fokon sütjük,hamar megsül.
Baconos töltelék:Tésztára szórjuk a reszelt sajtot,és a bacondarabokat.
Sajtos töltelék:Reszelt sajtot összekeverjük a sóval,tojással és a tésztára kenjük
Lehet a tetejére lenmagot vagy tökmagot is szórni,füstölt sajttal is készíthető.
|