Cskos stemny
Hozzvalk:
Mkos tszthoz:
1,5 dl tejfl,1 tojs,1 kvskanl szdabikarbna,5 evkanl liszt,5 evkanl porcukor,5 evkanl darlt mk
Dis tszthoz:
1,5 dl tejfl,1 tojs,1 kvskanl szdabikarbna,5 evkanl liszt,5 evkanl porcukor,5 evkanl darlt di
Kakas tszthoz:
1,5 dl tejfl,1 tojs,1 kvskanl szdabikarbna,5 evkanl liszt,5 evkanl porcukor,5 evkanl kakapor,3 evkanl tej
Krmhez:
1 l tej,9-10 evkanl bzadara,25 dkg margarin,25 dkg porcukor,2 csomag vanlis cukor
Tetejre:
10 dkg reszelt csokold
Elkszts:
Mkos tsztalap:
Az egsz tojst a pocukorral jl felverjk,hozzadjuk a tejflt,lisztet,darlt mkot,szdabikarbnt s jl sszekeverjk.Stpaprral blelt tepsiben szpen elsimtjuk.180 fokra elmelegtett stben, kzepes lnggal megstjk. Pr percet vrunk, s enyhn lisztezett deszkra bortjuk, lehzzuk rla a paprt, s hlni hagyjuk.
Ugyangy elksztjk a dis, majd a kakas lapot, melyeket szintn enyhn lisztezett gyrlapon hagyjuk hlni, miutn lehztuk rluk a stpaprt.
Krm:
A tejet egy lbasban felforraljuk,a dart folyamatos keverssel belekeverjk, s kis lngon j kemnyre fzzk.A tzrl lehzzuk,s hideg vzbe lltva kihtnk. Amg hl,a margarint a ktfle cukorral habosra keverjk,s a kihlt tejbegrzhez adjuk.
sszelltskor a 3 tsztalapot a krmmel megkenve tetszlegesen egymsra rtegezzk.A tetejt is megkenjk krmmel,reszelt csokoldval dsztjk.Egy jszakt pihentetjk, hogy az zek sszerjenek, s forr vzbe mrtott kssel szeleteljk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1359220453_96.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1359220455_47.jpg)
|