Gyros tál
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja,vagy csirkemell,1 csomag gyros fűszerpác,2 fej vöröshagyma,só,bors,olaj,pirospaprika.
Öntethez:
2 dl tejföl,tej,fokhagymakrém,só,bors.
Feltéthez:
Apróra vágott zöldségek:lilahagyma,paprika,paradicsom,uborka.
Köretként:Hasábburgonya.
Elkészítés:
A felaprított húst összekeverjük a páccal,az apróra vágott vöröshagymával,ízlés szerinti sóval,borssal,pirospaprikával,és az egészet felöntjük annyi olajjal,hogy ellepje a húst.1 éjszakát pácoljuk,másnap tepsibe tesszük és megsütjük.
Öntet:
Tejfölt annyi tejjel keverjük össze,hogy krémes állagú legyen,majd ízlés szerinti fokhagymakrémmel,sóval,borssal ízesítjük.
Tálaláskor a sült krumplira rátesszük a húst,leöntjük fele öntettel,erre jön az apróra vágott zöldség,majd ismét öntet.


|