Tutti-frutti fagylalt
Hozzvalk:
2 dl tej,2 dl tejszn,2 tojs15 dkg porcukor,5 dkg mazsola,5 dkg tcsokold,5 dkg brmilyen cukrozott gymlcs,1 evõkanl rum,1 evõkanl citroml,1 teskanl frissen reszelt narancshj,csipetnyi s.
Elkszts:
Tejsznt,tejet,tojst,cukrot,st,rumot s a reszelt narancshjat sszeturmixoljuk,habosra keverjk,ezutn csorgatjuk bele a citromlevet,mg nhny msodpercig keverjk.Belentjk a fagylaltgp tartlyba, s elkezdjk fagyasztani.Kzben a mazsolt megtiszttjuk,megmossuk,annyi vizet ntnk r,amennyi ppen ellepi,s felforraljuk.Amint felforrt a lngot elzrjuk alatta, s nhny percig sajt gõzben hagyjuk puhulni.Csokoldt lereszeljk, a cukrozott gymlcst pedig olyan aprra daraboljuk,amennyire csak lehetsges.A mazsolt leszrjk, hideg vzzel lebltjk,majd a csokoldval meg a cukrozott gymlccsel egytt a fagylalt elkszlte eltt nhny perccel aprnknt beleszrjuk.
|