Bécsi zsemlegombóc
Hozzávalók:
6 zsemle,2-3 dkg füstölt szalonna,1 dl tejföl,2 tojás,10 dkg liszt,só,reszelt szerecsendió,fél csokor metélőhagyma.
Elkészítés:
4 zsemlét hideg vízbe áztatunk,kifacsarjuk.A maradék 2 zsemlét 1 centis kockákra vágjuk.A szalonnát kis kockákra vágjuk,kevergetve kiolvasztjuk.Az így kapott töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük,a visszamaradó zsírban a zsemlekockákat megpirítjuk.A kifacsart zsemlére öntjük,hozzáadjuk a kiolvasztott szalonnát,tejfölt,tojások sárgáját és a lisztet.Megsózzuk,szerecsendióval és metélőhagymával fűszerezzük,végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.A masszából 20 kisebb gombócot formálunk,és forrásban lévő,már teljesen lobogó enyhén sós vízben kifőzzük,lecsöpögtetjük.
|