Rusei sapkák
Hozzávalók:
Tésztához:
0,5dl víz,1 csomag sütőpor,3dkg kakópor,20 dkg liszt,30dkg kristálycukor,6 tojás.
Krémhez:
30dkg margarin,25dkg porcukor,8 dl tej,2 csomag vaníliás cukor,20dkg rétesliszt.
Mázhoz:
10dkg margarin,16dkg étcsokoládé.
Szóráshoz:
30dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
Habosra keverjük a tojás sárgával elkevert cukrot és vizet.Hozzákeverjük a lisztet,kakaót és sütőport.Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét,és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.Ellő melegített sütőben 190°C-on 25 percig sütjük.A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
Krém:
6 dl tejet felforralunk és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot.A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a langyos főzött krémhez,jól elkeverjük.A piskótakorongokat félbevágjuk,mindegyiknek az alját krémmel megkenünk és összeragasztunk 2-2 darabot.Majd krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Csokoládémáz:
Margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk.Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét.Hűtőbe tesszük.
|