Tszta :
A lisztet ,a cukorral s a vajjal sszemorzsoljuk.Az lesztt kevs cukros langyos tejben felfuttatjuk,majd a tojst is hozzadjuk.sszegyrjuk,s letakarva 30 percig pihentetjk.A megkelt tsztt kinyjtjuk s kivajazott tepsibe tesszk, majd 20 percig pihentetjk .Kzben elksztjk a tltelket.
Tltelk:
A srgabarackot megfelezzk,kimagozzuk /n meg is pucoltam/,a trt ttrjk .A vajat kikeverjk ,a porcukorral, a tojsok srgjt belekeverjk,a tojsfehrjbl kemny habot vernk.A citromhjt s a levt,pudingport ,s a kemnytt a trhoz keverjk a vajas masszval egytt.A tojshabot belekeverjk vatosan a trkrmbe ,a ksz tltelket a megkelt tszta tetejre tertjk, s a tetejre felrakjuk a barackot.A stt 200C melegtjk s kb. 40 percig stjk.
Morzsa:
A lisztet,porcukrot ,s a vanilscukrot,vajat sszemorzsoljuk,morzst ksztnk belle.A morzst rszrjuk a stemny tetejre ,s mg 20 percig stjk.Ha kihlt szeleteljk s tlcra rakjuk,nem kell a tetejt megporcukrozni.
Nagyon finom stemny,n mr srgabarack lekvrral is elksztettem gy,hogy a megkelt tsztra kentem,s arra ntttem a trs krmet,s gy is finom.
A kelt tsztt a tepsibe teszem s hagyom mg kelni.
Rntm a trs masszt,s rteszem a srgabarackot,s beteszem slni.
40 perc elteltvel kiveszem a stbl s rszrom a morzst,majd mg 20 percre visszateszem a stbe.