Kapros-túrós batyu
Hozzávalók /24 db-hoz/:
Tészta:
1+2 dl tej,2,5 dkg élesztő,1 kávéskanál+ 8 dkg cukor,50 dkg liszt,só,2 tojás sárgája+ 1 tojás,8 evőkanál olaj.
Töltelék:
50 dkg túró,1 csokor kapor,2 tojás,12 dkg cukor,5dkg mazsola.
Elkészítés:
Tészta:
1 dl langyos tejben elkeverüjük az élesztőt és a kávéskanál cukrot,felfuttatjuk.Lisztet a cukorral összekeverjük,hozzáadjuk az olajat,a tojások sárgáját,csipet sót,a 2 dl langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.Robotgéppel hólyagosra dagasztjuk.Kétszeresére kelesztjük.
Töltelék:
Túrót áttőrjük,a kaprot leöblítjük és zöldjét finomra vágjuk.Mazsolát megmossuk.Tojásokat ketté választjuk,a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük,majd a tojássárgákkal,cukorral,kaporral,mazsolával a túróhoz keverjük.
A tésztából 2 cipót formálunk,lisztezett deszkán 30x40 cm-es lapokra nyújtjuk /egymás után/,majd mindkét lapot 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk,így lesz 24 db.Közepükre 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk,és egymással szemhözti csúcsaikat egymásra hajtjuk-nyomkodjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és 180 fokon 20 percig kelni hagyjuk.Az 1 tojást felverjük,1 kávéskanál olajjal,és a batyuk tetejét megkenjük vele.Majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük.Hagyjuk kihűlni,majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Lajos Mari receptje
|
Isteni ez a recept is. Érdemes megsütni és megenni!