Csokis epertorta
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 csomag vaníliáscukor,5 dkg kakaó,4 tojás,1 csipet só,30 dkg rétesliszt,1 csomag sütőpor,kb.: 2,5 dl tej.
Krém:
3 evőkanál ribizlizselé,50 dkg friss eper,3 dl tejszín,1 csomag habfixálló por,1 csomag vaníliáscukor,2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
Tészta:
Margarint a porcukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a tojást,sót,lisztet,kakaót,sütőport,tejet,és jól összedolgozzuk.Kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük és hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük.180 fokon,kb 1 órát sütjük.Ha megsült,és kihült félbe vágjuk,és megkenjük a ribizlizselével.
Krém:
Az eperből 1/4-ét félretesszük,a többit nagyobb darabokra villával szétnyomkodjuk.Tejszínt félig felverjük,majd a habfixállót,vaníliás cukrot,porcukrot hozzáadva kémény habbá verjük.Az összenyomkodott epret belekeverjük.
Felét a ribizlizselére simítjuk,befedjük a másik lappal,és a krém másik felét a tetejére simítjuk.2 órára hűtőbe tesszük.A maradék epret felszeleteljük,és feldíszítjük vele a tortát.Szeleteljük és tálaljuk.
|
Szia! Kimaradt a receptből, hogy mennyi tejszín kell bele.
Üdv, Szepike
Szia!
Bocsánat,csak most vettem észre hozzászólásodat.Köszönöm,hogy szóltál.Javítottam.
Üdv.:Éva