Pávaszem
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás, 12 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 1 evőkanál liszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna.
Krém:
1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliáscukor.
Teteje:
8 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál bármilyen pudingpor, 1 evőkanál tej.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját a porcukorral,kakaóval habosra keverjük.A tojások habját keményre felverjük,ezt a masszához keverjük.majd óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben vékony tésztát /piskótatekercs-szerűt/ sütünk belőle. Ha megsült,konyharuhába összetekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tojást a liszttel elkeverjük, a tejben felfőzzük.Ha kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kevert margarint. Megfelezzük,egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a fehér krémet, egyenletesen elsimítjuk.Erre jön a barna krém, ezt rásimítjuk a fehér krémre.Feltekerjük,mint a piskótatekercset,és 2 órára hűtőbe tesszük.
Máz:
Vajat,porcukrot,pudingport /én csokisat szoktam/,kakaót,tejet lassú tűzön felolvasztjuk, és még melegen a sütire simítjuk.
Szeletelésnél úgy néz ki,mint a pávaszem.
|