Szerencse sti,szilveszteri malacka
Hozzvalk :
25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg ftt, ttrt burgonya, 25 dkg tr, 2 kiskanl s.
A tetejre : egy felvert egsz tojs pici sval zestve, egsz feketebors.
Szksgnk lesz 2 klnbz mret pogcsa szaggatra /egy kzepes, s egy egszen kicsi / + egy szvszlra,szerencsestihez tkmagra.
Elkszts :
Malacka:
A hozzvalkbl egy laza tsztt gyrunk s kb. 1 rt a htbe pihentetjk. Ezutn a tsztt 1 – 1.5 cm vastagsgra nyjtjuk.
A kisebb pogcsaszaggatval ktszer annyi korongot szaggatunk,mint a kzepessel.
A nagyobb krlapokat stpaprral blelt tepsibe rakjuk s bekenjk a felvert ss tojssal. /Ezek lesznek a malacfejek./
A kicsi krlapok felt a nagyobb krlapokra tesszk,s szvszllal kett lyukat frunk r,/ezek lesznek a malac orrok/ a tbbit 2 egyforma cikkre vgjuk./Ezek lesznek a malacflek./
A fleket s az orrokat a malacfejekre illesztjk s bekenjk ezeket is a felvert tojssal.
Feketeborsbl szemeket ragasztunk a malackknak.
Szerencsesti:
A kisodort tsztbl kicsi szv alak szaggatval 4-gyel oszthat darabot szrunk ki,4-4 darabot sszefordtunk,kiss sszenyomkodjuk az sszeillesztsnl,bekenjk tojssal,s a 4 levl mindegyikre 1-1 szem tkmagot tesznk.
Stpapros tepsin 220 fokos,elmelegtett stben kb. 15 perc alatt aranybarnra stjk.
n mindkettt ksztettem 1 adagbl s 16 db malacka s 12 db szerencsestim lett belle.
Eredeti recept: Szamca oldaln
|