Trs szelet
Hozzvalk:
Tszta:
7 tojs,4 tojs srgja,15 dkg liszt,15 dkg cukor,fl citrom reszelt hja,csipet s.
Porcukor.
Tltelk:
25 dkg tr,15 dkg porcukor,2,5 dkg zselatin,vagy 8 zselatinlap,csipet s,fl citrom reszelt hja s leve,5 dl tejszn.
Teteje:
Porcukor,vanliscukor,kaka.
Elkszts:
Tszta:
Tojsokat,tojssrgkat gz felett krmesre keverjk a cukorral,citromhjjal,csipet sval,vanliscukorral.Gzrl levve addig keverjk,mg kihl.Belekeverjk a lisztet,majd stpaprral blelt tepsibe simtjuk,s 200 fokra elmelegtett stben stjk.Ha megslt porcukrozzuk a tetejt,Letakarjuk stpaprral,s kifordtjuk a tepsibl,ha teljesen kihlt,lehzzuk rla a stpaprt,s keresztben kett vgjuk.
Tltelk:
Zselatint hideg vzbe ztatjuk,Tejsznt felverjk,hidegre tesszk.Trt a porcukorral,csipet sval,vanlis cukorral,citromhjjal,s lvel jl kikeverjk.Zselatint kinyomkodjuk,felmelegtjk,trs masszt elkeverjk a tejsznnel,zselatinnal.Tszta egyik felt megkenjk a krmmel.Tszta msik felt egyforma darabokra vgjuk,s a krmre tesszk.Majd 30 percre hidegre tesszk.Felszeleteljk a stemnyt,s a felre porcukrot,msik felre vanlis cukorral sszekevert kakat szrunk.
|