Csirkecomb favágó módra
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,só,bors,3 fej fokhagyma,15 dkg csirkemell sonka,3 gerezd fokhagyma,majoranna,8 tojás,vaj a kikenéshez..
Elkészítés:
A csirkecombokat kifilézzük,vékonyra klopfoljuk,2 kisebb szeletre vágjuk,majd sózzuk,borsozzuk.Tepsit kivajazunk,beletesszük a hússzeleteket,és 180 fokon elősütjük.A vöröshagymát és a fokhagymát karikákra vágjuk,a csirkemell sonkát felkockázzuk.Ha a hús megsült kivesszük a tepsiből a visszamaradt zsiradékot edénybe tesszük /ha nem maradt elég zsiradék,akkor kevés vajat fekolvasztunk/,beletesszük a csirkemell sonka darabokat,és a felkarikázott vöröshagymát,fokhagymát,majorannával fűszerezzük,megdinszteljük.A hússzeleteket visszatessük a tepsibe,ráhalmozzuk a sonkás hagymát,és 5 percre visszatesszük a sütőbe.Megsütjük a tükörtojáskat,sózzuk,borsozzuk és tálaláskor a hagymás hússzeletek tetejére tesszük.
A csirkecombokat elősütjük.
Ráhalmozzuk a hagymás sonkát,visszatesszük a sütőbe.
Tálaláskor rátesszük a fűszerezett tükörtojásokat.
|
Hat,ez egy kituno recept,es ugy gondolom,hogy unnepre is el lehet kesziteni,nagyon jol nez ki,gratulalok hozza....