Halszl,ahogy n ksztem
Hozzvalk:
70 dkg filzett ponty,70 dkg pontyszelet.3 /25 dkg-os/ doboz halszlsrtmny,1 erspaprika,1 tv paprika,2 paradicsom,2 kzepes fej vrshagyma,1 derezd fokhagyma,1 evkanl rlt pirospaprika,rlt bors,s,2 liter vz.,olaj.
Elkszts:
A vrshagymt,fokhagymt aprra vgjuk,a paradicsomot,paprikkat feldaraboljuk.A hagymkat olajon megdinszteljk,az rlt pirospaprikt hozzadjuk,majd a zldsgeket is.Felntjk 1 liter vzzel,szzuk,borsozzuk,felforraljuk.Beletesszk a filzett pontyot,a halszlsrtmnyt s puhra fzzk.Amikor megpuhult a zldsg s a hal is,paradicsompaszrozn tpaszrozzuk.Beletesszk a halszeleteket,s visszatesszk a tzre.Mikor a hal megpuhult ksz is a sr halszlevnk.
|