Marhatokány Stroganoff módra
Hozzávalók:
60 dkg marhalapocka,1 fej vöröshagyma,só,őrölt bors,10 dkg gépsonka,4-5 savanyú uborka,10 dkg sampinyon gomba,1 evőkanál pirospaprika,1 evőkanál liszt,1,5 dl fehérbor,3 dl főzőtejszín.
Elkészítés:
A húst kockákra,a hagymát apróra vágjuk,és kevés felhevített olajon megdinszteljük,és a zsírjára sütjük,kicsit meg is pirítjuk a húst.Sóval,őrölt borssal ízesítjük.Lisztet és a pirospaprikát belekeverjük,felöntjük a fehérborral,és a húst puhára főzzük.A gépsonkát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk,a gombát felszeleteljük.Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a gombát és tovább főzzük.A gomba vizet enged,ezt elfőzzük alóla,majd hozzáadjuk a tejszínt,a felvágott gépsonkát és az uborkát.Az egészet jól összeforraljuk,hogy besűrűsödjön a leve.
Én Vajon sült buronyanudli-val tálaltam.
|