Fogasfil bakonyi mdra
Hozzvalk:
60 dkg fogasfil,1 kiskanl s,5 dkg vaj vagy 4 evkanl olaj.
Mrtshoz:
1 fej vrshagyma,3 evkanl olaj,1 evkanl pirospaprika,40 dkg csiperkegomba,1 gerezd fokhagyma,1 mokkskanl rlt kmny,2 dl tejfl,1 evkanl liszt,1 mokkskanl des Anna.
Elkszts:
A halat megtiszttjuk,lebrzzk,beszzuk s 1-2 percig vajon megpirtjuk.
Mrts:
Olajon az aprra vgott hagymt vegesre proljuk,hozzadjuk a pirospaprikt,majd fl liter vizet.Beletesszk a felvgott gombt,sval,zzott fokhagymval,rlt kmnnyel,des Annval zestjk,10 perc alatt kszre fzzk.A tejflbl s a lisztbl habarst ksztnknk,amit a gombs lbe kevernk,2-3 percig forraljuk.Tzll tlba tesszk a halat,rkanalazzuk a mrtst s 10 perc alatt 180 fokra elmelegtett stben kszre stjk.
A beszott halszeleteket vajon hirtelen tstjk
Elksztjk a mrtst
Majt hll tlba tesszk a halszeleteket,rkanalazzuk a mrtst,s megstjk.
|