Francia hagymaleves sajtgaluskval
Hozzvalk:
Leveshez:
4 fej kzepes nagysg vrshagyma,10 dkg vaj vagy 3 evkanl olaj,2 evkanl liszt,5 db jhagyma,vagy 1 nagyobb szl prhagyma,1 dl fehrbor,s,rltbors.
Sajtgaluskhoz:
2 dkg vaj,2 dkg liszt,1 dl tej,6 dkg reszelt sajt,1 tojs.
Elkszts:
Leves:
Kockra vgott vrshagymt olajon vegesre proljuk,mieltt puhulni kezdene liszttel meghintjk,1,5 l vzzel felengedjk.Szzuk,borsozzuk,s lefedve lassan 1 ra hosszat fzzk.Turmixoljuk vagy ttrjk,belentjk a bort,s beletesszk a metlt jhagymt,vagy prhagymt,s 5 percig fzzk.
Sajtgaluska:
Vajat liszttel megfuttatjuk,majd a tejjel felengedjk,Srre fzzk,hogy az edny faltl elvljon.Reszelt sajtot,s a tojst belekeverjk,jl kikeverjk,s a fv levesbe szaggatjuk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1233323069_84.jpg)
|
Ez a hagymaleves is finom lehet, de n mskpp ksztem:
3 kzepes vrhhagymt vkonyra felszeletelek, olajon aranysrgra lepirtom, zestem sval, borssal, szerecsendival, majd fejntm 1 liter vzzel s 2 leveskockval. Kb 15 perc utn a hagyma teljesen megpuhul, ekkor 1 kanl burgonyakemnytt elkeverek 3 kanl hideg vzzel s belentm, le lehet turmixolni, n nem szoktam. Pirtott fl sajtos kiflivel krberakom a lapos tnyrt, kzpre kis leveses csszben snidlinggel megszrva tlalom. Nlunk ma ez volt a leves, nagyon tetszett a frjemnek.
dv Katamama