Tejszínes-tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
30-40 dkg pulykamellfilé,1-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,1 kis fej hagyma,1 karalábé,20 dkg zöldborsó,ízlés szerint zellergumó,olaj,1 teáskanál morzsolt tárkony,1 evőkanál liszt,3 dl főzőtejszín,só ételízesítő.
Elkészítés:
Olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockára metélt húst,erős lángon lepirítjuk,majd a lángot mérsékelve hozzáadjuk a kockára vágott zöldségféléket,és megsózva fedő alatt pároljuk.Ha zsírjára sült,megszórjuk liszttel,felengedjük hideg vízzel,majd hozzáadjuk a tárkonyt,ízesítjük,ha szükséges,és puhára főzzük.Végül hozzáöntjük a tejszínt,és még egyet forralunk rajta,és tálaljuk.
Én a zöldborsót van mikor kihagyom belőle,és úgy is finom.
|
Szia Éva!
Köszönöm szépen a kiváló recepteket, nagyon örülök, hogy úabb finomságokkal bővült a recepttáram! Várom további receptjeidet!
Békés Boldog Karácsonyt és Új Évet Kívánok!
Üdv: Eszter
Kedves Eszter!
Békés,boldog karácsonyi ünnepeket kívánok én is.Várlak máskor is oldalamon.
Üdv.:Éva