Tiramisu
Hozzvalk:
4 nagyon friss tojs,3 csomag vanliscukor,3 evkanl kristlycukor,50 dkg mascarpone (natr tejsznes krmsajt, felhasznlsig tartsuk htben a j kezelhetsg miatt),1-2 evkanl martini vagy konyak.
Piskta:4 tojs,4 evkanl kukoricaliszt,4 evkanl porcukor, fl kiskanl szdabikarbna.
Piskta ztatshoz:3 dl ers feketekv,7-8 evkanl kristlycukor,1 kupica konyak.
Tetejre:2-3 ek. cukrozatlan kakapor.
Elkszts:
A tojsok srgjt a ktfle cukorral habosra kavarjuk.Akkor j,ha a cukor elolvadt,a massza kifehredik s tejfl srsg.A jl lehttt krmsajtot hozzadjuk,majd a martinival vagy konyakkal zestjk.A tojsok fehrjt kemny habb verjk s lazn a sajtos krmbe forgatjuk.
A szokott mdon piskta lapot stnk s hagyjuk kicsit megszradni a mg meleg stben.
A piskta ztatshoz a hideg kvt a cukorral meg a konyakkal sszekeverjk. A pisktt kb 10 cm hossz s 2 cm szles cskokra vgjuk, majd egyesvel nhny msodpercre beleforgatjuk a kvba, kiss lecspgtetve,egy rtegben tlcra rakosgatjuk. A fele krmet egyenletesen rsimtjuk. A tbbi krmet a tetejre meg az oldalra kenjk,vgl kakaport szitlunk r.
Htszekrnyben kb. fl rt t llni hagyjuk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1331495579_54.jpg)