Madrtej szelet
Hozzvalk:
Tszta:
8 tojs fehrje,8 evkanl porcukor,8 evkanl liszt,1 csomag stpor.
Krm:
8 tojs srgja,4 evkanl cukor,5 evkanl liszt,2 csomag vaniliscukor,4 dl tej,18 dkg margarin,15 dkg porcukor.
Teteje:
4 dl tejszn.
Elkszts:
Tszta:
Tojsok fehrjt a porcukorral habb verjk,hozzadjuk a lisztet,stport,s zsrozott,lisztezett tepsiben megstjk.
Krm:
Margarint a porcukorral habosra keverjk.Tojsok srgjt,cukorral,liszttel,vanliscukorral a tejben elkeverjk,srre fzzk kihtjk,s a kettt sszekeverjk, majd a tsztra simtjuk.
Teteje:
Tejsznbl kemny habot vernk,krmre simtjuk, csokireszelkkel megszrjuk.
Ha nagyobb tepsiben stm,a krm kevs r,viszont ebben a kisebb tepsiben meg magas a tszta,a krm mg gy is lehetne tbb.Legkzelebb vanlis,vagy tejsznes pudingot is fzk hozz,hogy tbb krm legyen rajta.
Tsztt zsrozott,lisztezett tepsibe simtjuk,stjk.

Megslt tsztt kihtjk.

Rkenjk a kihttt krmet.

Vgl a felvert tejsznhabot.

Megszrjuk csokireszelkkel.vagy csokidarval.


|