Pvaszem
Hozzvalk:
Tszta:
6 tojs, 12 dkg porcukor, 4 dkg kaka, 1 evkanl liszt, 1/2 kvskanl szdabikarbna.
Krm:
1 tojs, 2 evkanl liszt, 2 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag vanliscukor.
Teteje:
8 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 2 evkanl kaka, 1 evkanl brmilyen pudingpor, 1 evkanl tej.
Elkszts:
Tszta:
Tojsok srgjt a porcukorral,kakaval habosra keverjk.A tojsok habjt kemnyre felverjk,ezt a masszhoz keverjk.majd vatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert szdabikarbnt. Stpaprral blelt nagy gztepsiben vkony tsztt /pisktatekercs-szert/ stnk belle. Ha megslt,konyharuhba sszetekerjk, s hagyjuk kihlni.
Krm:
A tojst a liszttel elkeverjk, a tejben felfzzk.Ha kihlt, hozzkeverjk a porcukorral s vanlis cukorral habosra kevert margarint. Megfelezzk,egyik felbe belekeverjk a kakat.
sszellts:
A kihlt tsztt kitekerjk, rkenjk a fehr krmet, egyenletesen elsimtjuk.Erre jn a barna krm, ezt rsimtjuk a fehr krmre.Feltekerjk,mint a pisktatekercset,s 2 rra htbe tesszk.
Mz:
Vajat,porcukrot,pudingport /n csokisat szoktam/,kakat,tejet lass tzn felolvasztjuk, s mg melegen a stire simtjuk.
Szeletelsnl gy nz ki,mint a pvaszem.
|