Kenyrsts egyszeren
Hozzvalk:
50 dkg liszt,25 dkg rtes, flbarna, vagy barna,1 s negyed evkanl szrtott leszt, 2,5 teskanl s,6,5 dl meleg vz,1 dl tej,1 teskanl mz.
Elkszts:
Egy kevertlba tegyk bele a liszteket, a szrtott lesztt, a st, a meleg vizet, a tejet, a mzet, majd alaposan keverjk ssze (pl. robotgp dagaszt spirljval, fakanllal). A tszta kiss ragacsos lesz, kb. mint egy sr nokedlitszta.
Alaposan szrjuk meg a tetejt liszttel, majd kelesszk kb. 1-1,5 rn keresztl. A tszta a vgre a ktszeresre n.
Melegtsk el a stt 240 fokra, tegynk a st aljra egy vzzel flig megtlttt kzepes tepsit. Tegyk az Ultra-Pro tlat a stbe, s vegyk vissza a hfokot 220 fokra. A ksz kelt tsztt kis id mlva tegyk ebbe az elmelegtett ednybe. Sssk az els 20-30 percben 220 fokon fedvel lezrva, utna vegyk lejjebb a 180 fokra. Vgig fed alatt stjk. Kb. 50-60 perc alatt kszl el. Ellenrizzk tprbval, hogy a kzepe is megslt-e. Az elkszlt forr kenyeret egy mozdulattal ki tudjuk bortani az Ultra-Pro tlbl. Hagyjuk kihlni.

|