Finom szelet
Hozzvalk:
Tszta:
25 dkg porcukor,12 dkg margarin,4 tojs srgja,1 evkanl citroml,30 dkg liszt,2 dl tej,1 csomag stpor.
Srgabaracklekvr
Teteje:
4 tojs fehrje,25 dkg porcukor.Dszts:Olvasztott csoki.
Elkszts:
Tszta:
A margarint felolvaszjuk,s a porcukorral,tojsok srgjval habosra keverjk.Kicsinyenknt hozzadjuk a liszttel elkevert stport s a tejet,jl sszedolgozzuk.Kivajazott,lisztezett tepsibe simtjuk.Elg sr masszt kapunk,amit el kell simtani a tepsiben.165 fokon elmelegtett stben megstjk.Ha megslt mg melegen megkenjk baracklekvrral.
Teteje:
A tojsok fehrjt gz felett a porcukorral j kemnyre felverjk.A lekvrra simtjuk,s pr percre visszatesszk a stbe.Stbl kivve hagyjuk kihlni,s olvasztott csokival dsztjk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1296503464_15.jpg)
|
Megstttem ezt a stit. Nekem elg desnek tnt, de amgy nagyon finom. De ha legkzelebb csinlok kevesebb cukrot teszek a tojsok fehrjbe. dv: Ildik