Grillezett pangasiusfil burgonys rtessel,tejsznes kapormrtssal
Hozzvalk:
60 dkg pangasiusfil,s,rlt feketebors,1 citrom,hal fszerkeverk,3-4 evkanl olvaolaj,5 dkg vaj.
Rteshez:
30 dkg hjban ftt burgonya /tiszttva mrve/,1 tojs,1 zsemle,8 dkg gpsonka,1 piros kaliforniai paprika,majoranna,bazsalikom,rlt bors,s,1 csomag 4 lapos rteslap,2 evkanl zsemlemorzsa s olaj.
Mrtshoz:
3 dkg vaj,1 ppozott evkanl liszt,2 evkanl olaolaj,3,5 dl fztejszn,s,kristlycukor,citroml,1 csokor kapor.
Elkszts:
8 kisebb szelet halat szunk,borsozzuk,hal fszerkeverkkel megszrjuk,s llni hagyjuk.
Rtes:
A ftt burgonyt ttrjk.Zsemlt kis kockkra vgjuk s megpirtjuk.Hlni hagyjuk,majd a krumplival,tojssal,kis kockkra vgott paprikval s sonkval sszekeverjk.Szzuk,borsozzuk s majorannval,bazsalikommal fszerezzk.2-2 rtrslapot hastznlunk.Egyik lapot lefektetjk,1 evkanl zsemlemorzsval megszrjuk s 1 evkanl olajjal meglocsoljuk.Rtesszk a msik rteslapot.A burgonys tltelk felt egyenletesen elosztjuk a lapon,felcsavarjuk,s olajozott tepsibe tesszk,tetejt is megkenjk olajjal.Msik rtest is ugyangy ksztjk el.Elmelegtett stben 180 fokon kb. 25 perc alatt megstjk.
Mrts:
Olajat a vajat kiss megmelegtjk,a lisztet megfuttatjuk rajta,de nem pirtjuk.Tejsznnel felntjk,szzuk,cukorral s citromlvel zestjk,utoljra hozzadjuk a kaprot.
Olvaolajat,vajat serpenyben felforrstjuk,majd a halszeleteket oldalanknt 2-3 perc alatt megstjk.A sts vge fel citromlevet facsarunk r.Kapormrtssal s rtessel tlaljuk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1293381068_20.jpg)
Rtes tltelkhez valkat elksztjk,megtltjk vele a rteslapokat,megstjk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1293381070_61.jpg)
Rtest felszeleteljk,halat hrtelen megstjk,kapormrtst elksztjk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1293381071_65.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1293381074_45.jpg)
Eredeti recept:Prma konyha jsgban
|