Gesztenye kocka
Hozzávalók:
Tészta:
2 csomag gesztenyemassza,25 dkg darált háztartási keksz,15 dkg margarin,15 dkg porcukor,ízlés szerint rum.
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor,9 dl tej,25 dkg ráma,25 dkg porcukor.
Teteje:
5 dl hulala tejszín,/2 csomag habfix,de ez elhagyható,mert a Hulala tejszín nem esik össze,napokig szép marad/.
Valamint 2-3 csomag babapiskóta,rumos kávé,díszítéshez reszelt csoki.
Elkészítés:
Tészta:
A kekszet a margarinnal és a porcukorral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a gesztenyemasszát,rumot,és jól összedolgozzuk.Egy 35cm x 23cm-es tepsit megszórunk darált keksszel,és belemyomkodjuk a tésztát,elsimítjuk.
Krém:
Pudingport a tejjel jó keményre főzzük,Margarint a porcukorral habosra keverjük.Ha a puding kihűlt a két krémet összekeverjük.
A krém felét rákenjük a tésztára.Babapiskótát rumos kávéba mártjuk,krém tetejére rakjuk,a maradék krémet a babapiskótára kenjük.
Teteje:
A tejszínt jó keményre felverjünk a habfix-szel /a cukrozott Hulalához nem kell cukor/ és a tetejére kenjük.Reszelt csokival díszítjük.
A tésztát tepsibe nyomkodjuk,elsimítjuk.
Rákenjük a krém felét.
Rárakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótát.
Rákenjük a krém másik felét.
Majd a felvert tejszínt.
Csokireszelékkel díszítjük,legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük,utána szeleteljük.
Eredeti recept:Melcsa NLC
|