Hidegtl
Hozzvalk:
2 kg serts karaj,1 szl Csabai kolbsz,2 kg serts tarja,50 dkg darlt serts hs,2 szikkadt zsemle,2 tojs,1 gerezd fokhagyma,s,rlt bors,pirospaprika,10 tojs,10 dkg vaj,4-5 evkanl liszt,10 dkg sajt,1 dl tejszn, tej,rlt szerecsendi,ecetes reszelt torma,mustr,majonz,10 szelet sonka.
Elkszts:
Csabai kolbsszal tlttt karaj:
A karajt felzsrjuk,s belenyomjuk a kolbszt./Hogy szp szeleteket tudjak vgni,n krbe szoktam ktzni./S,rlt bors,kevs pirospaprika keverkvel megszrjuk,s 1 jszakt llni hagyjuk.Msnap megstjk,s teljesen kihtjk,majd vkony szeletekre vgjuk.
Tarja:
Tarjt olyat szoktam stni,ami j vastag,s azt is sszektm,hogy forms szeletek legyenek a vgn.Elz nap fszerezzk a s,rlt bors,pirospaprika keverkvel s msnap stjk,kihtjk s szeleteljk.
Fasrt golyk:
Darlt hst vzbe ztatott,kinyomkodott zsemlvel tojsokkal,sval,rlt borssal,kevs pirospaprikval,zzott fokhagymval jl sszekeverjk,golykk formljuk,zsemlemorzsba forgatjuk,b forr olajban stjk.
Sonkatekercs:
Vajat megolvasztjuk,lisztet kicsit megpirtjuk,tejjel tejsznnel csommentesre felengedjk,s mrts srsgre fzzk.Reszelt sajtot belekeverjk, sval, borssal, szerecsendival zestjk.
3 fle zestst ksztnk.Ebbl a mrtsbl 3 tlkba tesznk,s mg hagyunk a kaszin tojshoz is.Elst mustrral,msodikat ecetes reszelt tormval,harmadikat majonzzel zestjk,s a sonkaszeletekre tesznk,feltekerjk.
Kaszin tojs:
Tojsokat megfzzk,hosszban kett vgjuk,srgjt kivesszk,s sszeturmixoljuk a megmaradt mrtssal,zestjk mustrral,majonzzel /kis tejfllel/.Flbevgott tojsokat megtltjk vele.Lehet habzskkal is belenyomni,hogy szp legyen.
Dsztshez paradicsom,uborka szeletek,salta levelek,pirosarany,reszelt sajt.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1257798459_52.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1257798466_07.jpg)
|