Fahjas riscsiga
Hozzvalk:
50 dkg liszt,5 dkg leszt,1 tojs,csipetnyi s,18 dkg porcukor,2,5 dl tej,25 dkg margarin,20 dkg mazsola,4-4 dkg narancs - s citromhj,2 teskanl rlt fahj,0,5 dl rum,6 dkg mandula,1 tojs srgja,5 dkg srgabaracklekvr,vaj s liszt a forma kikenshez.
Elkszts:
Az lesztt a langyos tej felvel elvegytjk,majd annyi lisztet adunk hozz,hogy lgy kovszt kapjunk.Liszttel megszrjuk s meleg helyen megkelesztjk.Ezutn sszekeverjk a maradk liszttel,tojssal,csipet sval,6 dkg porcukorral,a maradk tejjel s 10 dkg puha margarinal,majd sima tsztv dolgozzuk.Letakarjuk s flrt pihentetjk.Mazsolt,reszelt narancs - s citromhjat lentjk rummal,a maradk porcukrot sszekeverjk a fahjjal.A tsztt 3-5 mm vastagra nyjtjuk,megkenjk a maradk felolvasztott margarinnal.Megszrjuk a cukros fahjjal,durvra vgott mandulval,a mazsola-narancs-citrom keverkkel.Ezutn a tsztt 4 cm szles cskokra vgjuk.A tortaformt kivajazzuk,lisztezzk,de mg a karimt nem tesszk r.Egy cskot feltekernk,s a tortaforma kzepre tesszk.A tbbi cskot csigavonalban kr tekerjk,mg a forma megtelik.Nagyon vigyzva kell feltekerni,hogy le ne potyogjon rla a mazsola,mandula.Ezutn rtesszk a tortaforma oldalt,s a tsztt mg flrt pihentetjk.A tetejt megkenjk tojssrgjval,majd 180 fokra elmelegtett stben 40-50 percig stjk.Ha megslt,kivesszk a formbl,s megkenjk felforrstott baracklekvrral.
vatosan feltekerjk a cskokat.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254338744_35.jpg)
Feltesszk a tortaforma oldalt,megkenjk tojssrgval.s megstjk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254338746_84.jpg)
Ha megslt levesszk a forma oldalt.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254338752_17.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1254338748_74.jpg)
|