Foszls cskos kifli,kalcs
Nlc-rl
Hozzvalk:
70 dkg liszt,5 dl tej,5 evkanl cukor,10 dkg vaj vagy 1 dl olaj,1evkanl mz,1 csomag vaniliscukor,1kiskanl fahj,csipet s,2 evkanl kakapor,4 dkg leszt.
Elkszts:
Az lesztt kevs cukros tejben felfuttatjuk, majd 3-4 evkanlnyit kivesznk belle s elkeverjk benne a kakaport ,s fretesszk.A tbbi hozzvalval egytt j lgy tsztt kszitnk, /nekem mg kellett kb. 10 dkg lisztet hozztennem,hogy ki birjam dolgozni/. Elfelezzk , s az egyik felbe belegyrjuk a kakas masszt s a fahjat. Fl rn t kelesztjk, majd 4-4 cipba osztjuk mindegyiket. Elszr a fehr tsztt ellapitgatjuk ,majd rtesszk a barna tsztagombcot is s a keznkkel ellapitgatjuk azt is ,majd egytt kinyujtjuk. Kb 20cm-es krr nyjtjuk,s attl fggen mekkora kifliket szeretnnk 4- vagy 8-cikkre vgjuk fel./n 8 darabba vgtam fel./Kifli alakra feltekerjk, s tepsibe rakva mg kelesztjk kb.1 rt.180 fokos stbe, 20-25 perc alatt kszre stjk.Ha a vilgos tszta kivlre kerl knyebb tjkozdni hogy megslt-e mr./Meleg cukros tejjel kentem meg a tetejket sts eltt s vanliscukorral szrtam meg./
Nagyon finom puha foszls kiflik lesznek, ami msnap is finom.Gyermekem mzzel nagyon szereti.
Kalcsknt is ugyanigy ksztettem,csak mindkt tsztt 2-2 cipra osztottam,s kett kalcs kszlt belle.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1235828458_35.jpg)
Kifliknt
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1238002675_43.jpg)
Kalcsknt
|