Kosaras süti
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt,20 dkg margarin,10 dkg porcukor,4 tojás sárgája,1 csomag vaníliáscukjor,késhegynyi szódabikarbóna.
Töltelék:
4 tojás fehérje,15 dkg dió,15 dkg porcukor.
Elkészítés:
Tészta:
Margarinnal a lisztet,porcukrot,vaníliáscukrot,szódabikarbónát összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojás sárgákat,és összegyúrjuk.
Töltelék:
Tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,hozzákeverjük a darált diót.
Sütéshez szükség van kis kosarakra,kizsírozva,lisztezve,amiket kis tésztadarabokkal kibélelünk,belenyomkodjuk a tésztát.Ebbe rakjuk a tölteléket,és megsütjük.
Dió helyett lehet kókuszt tenni bele.Ha kókusszal készítem,szoktam mindegyik kis kosárkába 1-1 magozott meggyszemet tenni.Én fele diósat,fele kókuszosat szoktam csinálni,ebben az esetben 1 adaghoz 8dkg kókuszt,8 dkg darált diót használok a 4 tojás fehérjéhez,és 15 dkg porcukorhoz.
|