Fcn farok
Hozzvalk:
Tszthoz:
6 evkanl mz,2 evkanl zsr,6 evkanl tej,1 tojs,22 dkg cukor,70 dkg liszt,1 egsz szalakli.
Krmhez:
0,5 l tej,6 evkanl rtesliszt,25 dkg porcukor,25 dkg margarin,1 citrom leve.Srgabarack lekvr
Tetejhez:
1 tojs fehrje,10 dkg porcukor,1 kvskanl kaka.
Elkszts:
Tszta:
A mzet,zsrt,tejet,tojst,cukrot felolvasztjuk,hozzadjuk a lisztet,szalaklit s sszegyrjuk.4 rszre osztjuk s 4 lapot stnk.
Krm:
A rteslisztet 10 dkg porcukorral,tejjel srre fzzk.A margarint 15 dkg porcukorral,a citrom levvel habosra keverjk,majd ha a pp kihlt sszekeverjk a kettt.
Lerakjuk az els lapot,rkenjk a krm felt,msodik lapot rtesszk,erre srgabarack lekvrt kennk,erre a harmadik lap,r krm msik fele,s vgl az utols lap.
Teteje:
A tojs fehrjt porcukorral gz fltt habosra keverjk.Kakat pici vzzel sszekeverjk,tetejre csorgatjuk,villval maghzkodjuk,mrvnyos lesz a teteje.
Ezt a stemny n most tortaknt ksztettem el.Ugyanazzal a mennyisggel kszltek a tortalapok,mint a stemnynl,csak 8 lapot stttem.A krmet pedig 1,5-szeres adaggal fztem.Az sszelltsa ugyangy trtnik,mint stiknt.Lap,krm,lap,lekvr gy rtegezve s a tetejn az utols lap.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1285505404_75.jpg)
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1285505407_66.jpg)
|
nagyon jok a receptek csak sajnlom h kp nincs (nagyon)soknl