Göngyölt hús
Hozzávalók:
1 kg sertés karaj,2 zsemle,7 tojás,1 fej vöröshagyma,1 csokor pertezselyemzöld,ízlés szerint őrölt bors,pirospaprika,majoranna,só,1 doboz májkonzerv,3 evőkanál elkapart máj,3 dl étolaj.
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk,téglalap alakúra kiverjük,és enyhén besózva félretesszük.5 tojást keményre főzünk.Megáztatott,kinyomkodott zsemléket,és a főtt tojásokat villával összetörjük,hozzáadjuk a májkrémet,vagy a májat,2 nyers tojást,apróra vágott petrezselyem zöldet,apróra vágott vöröshagymát,és ízlés szerinti fűszerekkel összedolgozzuk.A hússzeleteket kiterítjük,közepére halmokat teszünk a töltelékből,és felgöngyöljük.Tepsibe,vagy tűzálló tálba szorosan egymás mellé tesszük,ráöntjük az olajat,és kb 1 dl vizet.Előmelegített sütőben 35-40 percig 180 fokon sütjük.

Hússzeleteket kiterítjük,halmokat teszünk rá a töltelékből.

felgöngyöljük és szorosan egymás mellé tesszük,leöntjük olajjal,vízzel,sütjük.

Tálalásnál megszórhatjuk reszelt sajttal.


|