Sonks-tojsos-sajtos pizza
Hozzvalk:
40 dkg liszt, 1 mokkskanl s, 1 kiskanl szrtott leszt, langyos vz, 0,5 dl olvaolaj
mrtshoz: 2 evkanl olvaolaj, 1 kisebb fej vrshagyma, 2 evkanl paradicsompr, 1,5 dl vz, s, rlt bors, 1 csokor bazsalikom.
Feltthez: 35 dkg fstlt-ftt sonka, 4 db ftt tojs, 20 dkg ementli sajt, 1 csokor petrezselyem
Elkszts:
A lisztet a Gyorskeleszt tlba tesszk, majd hozzadjuk a st, a szrtott lesztt, s annyi langyos vizet, hogy knnyen gyrhat tsztt kapjunk. Ezutn rlocsoljuk az olvaolajat, s hlyagosra dagasztjuk. A fedelvel letakarjuk, majd langyos helyre tve a dupljra kelesztjk. Kzben a mrtshoz a forr olvaolajon, az 1 literes Mesterszakcs Nyeles Ednyben megfuttatjuk a Tupperware Kzi Aprt segtsgvel felaprtott vrshagymt, majd hozzadjuk a paradicsom prt, felntjk a vzzel, s felforraljuk. Sval, borssal, az aprtott bazsalikommal fszerezzk, s ha krmesre ftt lehzzuk a tzrl. Ezutn a megkelt tsztt elfelezzk, kt bucit formlunk belle, s a lisztezett Gyrlapon akkorra nyjtjuk a Nyjt segtsgvel, mint a st formnk tmrje. Az gy elksztett tszta lapokat a Szilikon Gymlcstorta Formba fektetjk, s 200 ºC-os stben 5 percig elstjk. Ezutn megkenjk a paradicsomos-bazsalikomos szsszal, majd a kzept krberakjuk a cikkekre vgott ftt tojsokkal, egyenletesen megszrjuk a kisebb kockkra darabolt ftt sonkval, s az ementli sajttal. Legvgl megszrjuk az aprtott petrezselyemmel. A forr stbe visszatesszk, s pirosra stjk. Forrn az Univerzlis Pizza- s Tsztavgval cikkekre szeletelve tlaljuk.
|