Különleges tarja
Hozzávalók:
8 szelet tarja,2 fej hagyma,3 gerezd fokhagyma,2 evőkanál mustár,só,bors,majoránna,kakukkfű,borókabogyó,5 dl sör,2 dl olaj,4 evőkanál áfonyalekvár,1 narancs - és 1 citrom héja reszelve,3 dl vörösbor.
Elkészítés:
A hússzeleteket kissé megklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk.Az olajban elkeverjük a kakukkfüvet,borókabogyót,majorannát,a fokhagymanyomón átnyomott foghagymát, és vöröshagymát is.Hozzáadjuk a mustárt,a fél liter sört,ebbe tesszük a sózott,borsozott hússzeleteket,lefóliázva 1 éjszakát pácoljuk hűtőben.Kis edényben felforraljuk a vörösbort,hozzáadjuk a lekvárt,reszelt citrom és narancshéjat majd ízlés szerint ízesítjük cukorral.A húst tepsibe rakjuk,kevés vizet öntünk alá,alufóliával befedjük,és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.Puhára pároljuk majd aranybarnára sütjük.Burgonyapürével tálaljuk.

A köret mellé tesszük a hús szeleteket és félig leborítjuk a vörösboros dzsemmel.
|