Diós - kakaós kalács
Hozzávalók:
60 dkg liszt /fele rétes- másik fele finomliszt/,5 dkg élesztő,2 tojás sárgája,2 evőkanál olaj,csipetnyi só,1 evőkanál cukor,szükség szerint tej.
Töltelékhez:
10dkg vaj,kakaópor,porcukor,darált dió.
Kenéshez tojás.
Elkészítés:
Élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk.Lisztet összekeverjük a sóval.cukorral,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,tojások sárgáját,olajat és annyi tejet,hogy jó rugalmas tésztát kapjunk.Lisztezett edényben letakarva duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát két részre vesszük.Lisztezett deszkán újjnyi vastag téglalap formára nyújtjuk.Megolvasztott vajjal megkenjük,megszórjuk egyiket kakaós cukorral,másikat diós cukorral /szórhatunk rá mazsolát is/,és feltekerjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Felvert tojással megkenjük,180 fokon megsütjük.
|