Hozzvalk:
50 dkg darlt keksz, 20 dkg porcukor, 3 ek kakapor, rum, vagy rum aroma, 5 dkg olvasztott margarin, tej.
Krmhez:
20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Elkszts:
A kekszet,porcukrot,kakaport,rumot,s olvasztott vajat sszemorzsoljuk annyi tejet adunk hozz,hogy formzhat masszt kapjunk.
A masszt pr percet hagyjuk pihenni, hogy a kekszreszelk meg tudjon dagadni.
Ha ezt kveten szksgesnek ltjuk, tovbbi tej hozzadsval javthatunk a massza llagn.
Krm:
Margarint a porcukorral j habosra kikeverjk.
A nyjtst kkuszreszelkkel megszrt stpapron vgezzk.Nyjtsuk ki a masszt kb. fl cm vastagsg tglalap alakra.
A masszra kenjk r a krmet,majd a stpapr segtsgvel tekerjk fel a tekercset.
Majd alufliba tekerjk,s pr rra htbe tesszk.
n dupla adagbl ksztettem,s az egyik krmbe kevertem mandulaaromt.