Habos - dis linzer
Hozzvalk:
Tszta:
20 dkg liszt,20 dkg darlt di,12 dkg porcukor,20 dkg margarin,1 tojs srgja,1 csomag stpor.
Hab:
10 dkg mazsola,3 evkanl rum,3 tojsfehrje,15 dkg porcukor,20 dkg durvra vgott di,2 evkanl tejszn.
Elkszts:
Tszta:
A lisztet,porcukrot,stport sszekeverjk,elmorzsoljuk benne a margarint,hozzadjuk a dit,s a tojssrgkat.Tsztv gyrjuk,1 rra htbe tesszk.Htbl kivve 5 mm vastagra nyjtjuk s 6 cm tmrj krkre szaggatjuk.Stpaprral blelt tepsibe rakjuk.A stt elmelegtjk 200 fokra.
Hab:
A mazsolt rumba ztatjuk.A tojsfehrjt a cukorral j kemnyre verjk,majd vatosan sszekeverjk a dival,mazsolval,s tejsznnel.
A tsztakorongok tetejre halmozzuk a habot,s kb. 10-15 percig stjk.

Tsztt elksztjk.

Tsztt kinyjtjuk,szaggatjuk,tepsibe rakjuk s a habot a tetejre halmozzuk,s stjk.

|