Velős sertésszelet
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj,20 dkg sertésvelő,30 dkg gomba,2 kis fej vöröshagyma,1 evőkanál liszt,1 csokor petrezselyemzöld, 1,5 dl tej,só,őrölt bors,babérlevél,fél citrom leve,10 dkg trappista sajt,étolaj.
Elkészítés:
A vékony szelet húsokat tepsibe tesszük,kevés olajon lefedve elősütjük.Kb.3 dl. vizet forralunk a citromlével és babérlevéllel,és a velőt leforrázzuk.Az apró kockákra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk,hozzáadjuk a lecsöpögtetett velőt,sóval,borssal,vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük.Hozzákeverjük a lisztet,felöntjük tejjel és kiforraljuk.Az elősütött hús kivesszük a sütőből,a szeleteket megfordítjuk.A velős masszát a hússzeletekre púpozzuk,megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben /180 fok/ pirosra sütjük.
Az elősütött hússzeleteket megfordítjuk.
Ráhalmozzuk a velős masszát.
Rászórjuk a reszelt sajtot,és visszatesszük a sütőbe.
Ezt a receptet egy régi Kiskegyed újságban találtam.
|
Kedves Éva!
Ma újra egy fantasztikus receptet küldtél ,köszönöm!!!!
Elkészítem én is mielőbb,mert szeretem a velőt!
Üdvözlettel:
Icus