Rakott krumpli
Hozzvalk:
1 kg kzepes szem krumpli,6 tojs,10 dkg szeletelt,papriks szalmi,1 nagy doboz tejfl,1 dl tej,10 dkg szeletelt, fstlt szalonna.
Elkszts:
A krumplikat alaposan megmossuk,lebltjk.A tojsokat megmossuk.A krumplit annyi hideg vzzel ntjk fel,hogy bven ellepje,hozzadunk 1 evkanl st,s forrstl szmtott 20 percig,fed alatt,puhra fzzk.A tojsokat megfzzk,hideg vzbe mertve azonnal lehtjk.Ha a krumpli megftt lentjk rla a vizet,mg melegen meghmozzuk,s hlni hagyjuk.A kihlt tojsokat is meghmozzuk,felkarikzzuk.Tejflt a tejjel sszekeverjk.Olajjal kikennk egy lapos tzll tlat,aljra karikzzuk a krumpli harmadt,kiss megszzuk,rtesszk a szalmi felt,s megkenjk a tejfl harmadval.Rtesszk a maradk krumpli felt,a tojskarikkat,a maradk szalmit,s a maradk tejflt,ismt bebortjuk krumplival.Tetejre tesszk a szalonnaszeleteket,megkenjk tejfllel,s elmelegtett stben,180 fokon addig stjk, amg a tejfl s a szalonna aranybarnra pirul.Elg sok levet ereszt,de mi gy szeretjk.Aki szrazabban szereti,ne keverjen a tejflhz tejet.

Olajozott hll tlba tesszk a karikzott krumpli harmadt.

Rtesszk aszalmi felt,s a tejfl harmadt.


Ismt krumpli.

A felkarikzott tojs.

Tejfl.

Szalmi.

Vgl ismt a krumpli.

Rtesszk a szalonna szeleteket.

Megkenjk a maradk tejfllel,s stjk.

|