Nagyon szeretjk az afrikai harcst,mert nincs benne szlka,gy a gyerekek is megeszik.
Afrikai harcsa tepsiben
Hozzvalk:
1 kg afrikai harcsa fil,1,5 dl olvaolaj,1 evkanl mustr,2 gerezd fokhagyma,2 darab babrlevl,1 teskanl mustrmag,1 evkanl Maggi slths fszervarzs,vegeta,hal fszerkeverk,5 dkg fstlt szalonna.
Elkszts:
A megtiszttott afrikai harcsa filt bevagdossuk,tepsibe tesszk.Az olivaolajat egy csszben a mustrral,fszerekkel,sszemorzsolt babrlevllel s az sszezzott fokhagymval jl sszekeverjk.A fstlt szalonnt cskokra vgjuk s a harcsa bedarabolt vjataiban egyenletesen elosztjuk.Az olajos keverkkel jl bedrzsljk a halat,mg a maradkot is rntjk.Az egsz tepsit aluflival letakarjuk,s kt rn t hidegre tesszk./Mg jobb, ha egsz jszaka ll./Kzepes hmrsklet stben letakarva kb. 20 percig stm, majd a flit levve tovbbi 15-20 percig stjk,srn locsolgatva az alatta lv olajjal.

A harcsaszeleteket bevagdossuk,beletesszk a szalonnadarabokat,majd bekenjk az sszekevert olajos fszerekkel.Tepsibe rakjuk,s hagyjuk llni.

Megstjk

|