Krmes kkuszkocka
Hozzvalk:
35 dkg liszt,15 dkg porcukor,1 egsz tojs,15 dkg margarin,1/2 csomag stpor,2 evkanl kaka,2 evkanl tejfl.
Tltelk:
6 tojs fehrje,25 dkg porcukor,30 dkg kkuszreszelk.
Krm:
2 csomag vanlis pudingporbl,2 dl tej,6 tojs srgjbl,25 dkg porcukor,25 dkg margarin.
Mz:
12 dkg t tortabevon,4 evkanl olaj.
Elkszts:
Lisztet,porcukrot,stport szrazon sszekeverjk,s elmorzsoljuk benne a margarint.Hozzadjuk a kakat,tojst,tejflt,s nyjthat tsztt gyrunk,majd 2 cipra vesszk.Egyik cipt kinyjtjuk s az egyik zsirozott,lisztezett tepsi aljra tesszk majd rrakjuk a Kkuszos tltelket,amihez a tojsok fehrjt a porcukorral kemny habb verjk,majd beleforgatjuk a kkuszt.Erre tesszk a msik nyjtott lapot.Elmelegtett stben,170 fokon megstjk.Ha kihlt a tetejre kenjk a pudingos tltelket,amihez a pudingport sszekeverjk a porcukorral,kevs tejjel,hozzkeverjk a tojsok srgjt,s a maradk tejjel simra keverjk,s srre fzzk.Ha kihlt hozzkeverjk a margarint,csommentesen.Vgl a csokimzat,amihez a tortabevont az olajjal sszeolvasztjuk,s a krmre kenjk.
n a tsztt felvgtam,mieltt a krmet rkentem a tetejre,mert gy knnyebb szeletelni.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1243707975_75.jpg)
|
forralj vizet, amit egy talban ill. hoallo kancsoba ontesz es beleallitasz ket eles kest, felvaltva minden vagasnal kicsereled ( letorlod a maradekot a kesrol es visszateszed a forrovizbe ) ha igy szeleteled a sutemenyeket es tortakat sokkal egyszerubb es szebb
- ha kihul a viz forrald, ujra a kesnek melegnek kell lennie