Kardinlis szelet
Hozzvalk:
Fehr csk:
8 tojsfehrje,csipet s,18 dkg kristlycukor.
Srga csk:
3 tojssrgja,2 egsz tojs,5 dkg porcukor,1 csomag vanliscukor,5 dkg liszt.
Ragaszts:
Valamilyen pikns lekvr: n hzi srgabarackot s epert is prbltam,mindkettvel nagyon finom
Elkszts:
A stt elmelegtjk 180 C-ra (lgkeverses 160 C). Stlemezt kibleljk stpaprral.
Fehr csk:
Az 8 tojsfehrjt csipet sval flkemnyre verjk,majd evkanalanknt hozzdolgozzuk a kristlycukrot,s addig verjk,amg kemny,fnyes habot nem kapunk.Felhasznlsig htbe tesszk.
Srga csk:
3 tojssrgjt s 2 egsz tojst a por- s vanliscukorral addig verjk,amg egszen ki nem vilgosodik s j habos nem lesz.Hozzadjuk a lisztet s azzal is jl sszedolgozzuk.
A ktfle krmet kln-kln nejlon zacskba,vagy nyomzskba tltjk,a zacskk vgre kb. 1,5 cm-es lyukat vgunk,s kb. 33 cm hossz prhuzamos cskokat nyomunk belle a stpaprra a kvetkezkpp: a tepsikre hosszban 3 fehr,majd 2 s vgl kln 1 cskot hzunk gy,hogy kztk kb. ujjnyi tvolsg maradjon.Az 3 s a 2 fehr csk kztt kitltjk a srga masszval.Mindegyikbl kettt ksztnk./fehr,srga,fehr,srga,fehr ebbl kettt,fehr,srga,fehr,ebbl is kettt,s fehr csk ebbl is kettt ksztnk./ A tsztkat b 15 percre stbe rakjuk s aranysznre stjk.
sszellts:
Mikor kihlt,piramis formba egyms tetejre rakjuk:alul a legszlesebb,amit megkennk lekvrral,r a keskenyebb,ezt is megkenjk lekvrral,vgl a kln megsttt egy csk fehr.A msik rudat is elksztjk gy.Ktujjnyi szeletekre vgjuk.
![](//kriszdomkonyhaja.gportal.hu/portal/kriszdomkonyhaja/image/gallery/1241356880_59.jpg)
|