Mazsols csirke
Hozzzvalk:
6-8 darab csirke alscomb,2 gerezd fokhagyma,20 dkg mazsola,1 fej vrshagyma,3 dl des vrsbor,6 dl vz,1 szl petrezselyem,s,rlt bors,lisz,olaj.
Elkszts:
Csirke combokat lisztbe forgatjuk,s kevs olajon hirtelen megstjk.Mlyebb ednyt hasznljunk,aminek van fedje.Majd a hst kiszedjk.Fokhagymt,vrshagymt aprra metljk, a visszamaradt olajbl csak annyit hagyunk,hogy a hagymkat meg tudjuk pirtani.Ha megpirult a hagyma,hst visszatesszk,rntjk a bor felt,s a vizet,szzuk,borsozzuk s a petrezselymet is beletesszk.Lefedve,kzepes lngon addig fzzk,mg a csirke meg nem puhul.Kzben a mazsolt megmossuk,a maradk borban felforraljuk,majd levesszk a tzrl.Ha a hs megpuhult,hozzntjk a boros mazsolt,s mg egyet forralunk rajta.
Petrezselymes rizzsel tlaljuk.


|