Újhagymás tojássaláta
Hozzávalók:
50 dkg burgonya,8 tojás,1 nagy tubus majonéz,3 dl tejföl,1 csokor újhagyma,mustár,citromlé,porcukor,só,jégsaláta levelek.
Elkészítés:
A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük,ha kihűlt meghámozzuk,feldaraboljuk.A tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk,4 cikkre vágjuk és félre tesszük.Újhagymát /zöldjét is/,felkarikázzuk.Majonézt a tejföllel,pár csepp citromlével,kevés mustárral,és ízlés szerinti porcukorral jól összekeverjük,egy mélyebb tálba,belekeverjük a felkockázott burgonyát,tojást /4 cikk kivételével/,és újhagymát hozzákeverjük.Üveg tálat kibélelünk salátalevelekkel,és a tojássalátát ráhalmozzuk.A félretett tojás cikkekkel,és kis salátalevéllel díszítjük.
|