Marcipnos szelet
Hozzvalk:
Tszta:
4 tojs, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 5 dkg kaka, 1 teskanl szdabikarbna, 2 dl tejfl.
Krm:
25 dkg margarin,25 dkg porcukor, 25 dkg bzadara,1 kesermandula aroma.
Teteje:
7 evkanl kaka,7 evkanl porcukor,4 evkanl forr vz,10 dkg vaj.
Elkszts:
Tszta:
A tojst s a margarint j habosra keverjk,hozzadjuk a porcukrot,s lland kevers mellett beledolgozzuk a lisztet, a kakat, a szdabikarbnt, s legvgl a tejflt. Kizsrozott vagy stpaprral blelt tepsiben, elmelegtett stben kb. 200 fokon, 30 percet stjk.
Krm:
Margarint gz fltt felolvasztjuk,hozzadjuk porcukrot,bzadart,mandula aromt. Nem kell se stni, se fzni,hagyjuk a bzadart megdagadni, hogy kenhet srsg legyen.
A kihlt tsztt kett vgjuk. Az als lapra rkenjk a krmrt, bebortjuk a fels lappal, majd erre kenjk a csoki mzat.
Teteje:
Kakat,porcukrot,forr vizet,vajat sszemelegtjk. Ha kiss kihlt tsztra kenjk.Nem szrad ki,knnyen szelhet lesz.
Legalbb egy jszakt hagyjuk pihenni, mert a dara akkor tud megpuhulni, s gy lesz valsgh a "marcipn".
|