Csokis epertorta
Hozzvalk:
Tszta:
20 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 csomag vanliscukor,5 dkg kaka,4 tojs,1 csipet s,30 dkg rtesliszt,1 csomag stpor,kb.: 2,5 dl tej.
Krm:
3 evkanl ribizlizsel,50 dkg friss eper,3 dl tejszn,1 csomag habfixll por,1 csomag vanliscukor,2 evkanl porcukor.
Elkszts:
Tszta:
Margarint a porcukorral,vanlis cukorral habosra keverjk,hozzadjuk a tojst,st,lisztet,kakat,stport,tejet,s jl sszedolgozzuk.Kivajazott 26 cm-es tmrj tortaformba ntjk s hideg stbe a legals rcsra tesszk.180 fokon,kb 1 rt stjk.Ha megslt,s kihlt flbe vgjuk,s megkenjk a ribizlizselvel.
Krm:
Az eperbl 1/4-t flretesszk,a tbbit nagyobb darabokra villval sztnyomkodjuk.Tejsznt flig felverjk,majd a habfixllt,vanlis cukrot,porcukrot hozzadva kmny habb verjk.Az sszenyomkodott epret belekeverjk.
Felt a ribizlizselre simtjuk,befedjk a msik lappal,s a krm msik felt a tetejre simtjuk.2 rra htbe tesszk.A maradk epret felszeleteljk,s feldsztjk vele a tortt.Szeleteljk s tlaljuk.
|
Szia! Kimaradt a receptbl, hogy mennyi tejszn kell bele.
dv, Szepike
Szia!
Bocsnat,csak most vettem szre hozzszlsodat.Ksznm,hogy szltl.Javtottam.
dv.:va