Sokszor ksztettem mr csirke - illetve pulykamellet Orly mdra,s gondoltam kiprblom hallal is.Ht nem csaldtunk.
Halrudacskk Orly mdra
Hozzvalk:
80 dkg pontyfil,vagy afrikai harcsa,s,rlt bors,3 tojs,20 dkg liszt,2 dl vilgos sr.
Elkszts:
A halat 3-4 cm szles darabokra-cskokra vgjuk,kiss beszzuk.
Srtszta:
A tojs fehrjket 1 csipet sval kemny habb verjk. A lisztet sszekeverjk 1-1 csipet sval s borssal,majd a tojsok srgjval s a sr egyharmadval simra keverjk.Aprnknt hozzkeverjk a maradk srt,vatosan beledolgozzuk a tojshabot is / elgg sr masszt kapunk,amelyet a tojshab nhny perc mlva kiss felhgt, gy nagyszeren lehet vele dolgozni/.
A halrudacskkat szrazra trljk,egyenknt belemrtjuk a masszba,kiss lecsepegtetjk, s a forr, de nem tlhevtett olajban mindkt oldalukon aranysrgra stjk.Petrezselymes krumplival,paradicsomgerezdekkel,petrezselyemmel, vkonyan felkarikzott citrommal dsztve frissen-forrn tlaljuk.
|