Almás - mézes csirkecomb
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,4 alma,3 evőkanál méz,1 evőkanál liszt,só,őrölt bors,4 darab szegfűszeg,2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A zúzott fokhagymával bedörzsöljük a húst,sózzuk,borsozzuk,majd 1 órára hűtőbe tesszük.Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal,beletesszük a alsó,felső részre vágott combokat és bekenjük a mézzel.Kicsi vízzel felöntjük,hús mellé tesszük a szegfűszeget és alufóliával lefedve sütjük 30 percig 180 fokos sütőben.Közben ha kell adhatunk még hozzá vizet.Az almákat megmossuk,meghámozzuk magházát kivesszük,és gerezdekre vágjuk.Ha már megpuhult a hús,levesszük róla az alufóliát,mellé rakjuk az almaszeleteket,és szép pirosra sütjük.Ha már szép piros,kivesszük a combokat és az almaszeleteket.A pecsenyelevet leszürjük,hozzákeverjük a lisztet,kicsit megpirítjuk,felöntjük pici vízzel,majd kb 10 percig kis lángon főzzük.A húst az almaszeletekkel és a szósszal tálaljuk.
|