Rkczi trs
Hozzvalk:
Tszthoz:
10 dkg porcukor,20 dkg margarin,30 dkg liszt,2 tojs srgja,fl citrom reszelt hja.
Tltelkhez:
75 dkg tr /n rikottt hasznltam/,10 dkg mazsola,1 csomag vanlis cukor,3 tojs srgja,5-6 evkanl kristlycukor,fl citrom reszelt hja.
Tetejhez:
5 tojsfehrje,5 evkanl porcukor,baracklekvr.
Elkszts:
Tszta:
Porcukrot,lisztet a margarinnal sszemorzsoljuk,hozzadjuk a tojsok srgjt,s a reszelt citrom hjt s sszegyrjuk,htbe tessk.
Tltelk:
A trt,vanlis cukorral,tojsok srgjval,cukorral s a citromhjjal sszekeverjk,majd a melegvzben megmosott,ztatott mazsolt is belekeverjk.
Egy 25X35 cm-es tepsit kivajazunk,a tsztt belenyomkodjuk,villval megszurkljuk.Elmelegtett stben 180 fokon 15 perc alatt aranysrgra stjk.Kzben a tojsok fehrjt a cukorral j kemnyre felverjk.Stbl kivve a trkrmet rkenjk s a felvert tojshabot habzskbl rnyomjuk./Bercsozzuk a tetejt./Visszatesszk a stbe s mg 25 percig ugyanazon a fokon tovbb stjk.A hab nagyon gyorsan pirul,ezrt aluflival takarjuk le a tetejt.Amint ksz,stbl kivesszk s a baracklekvrt habzskbl a rcsok kz nyomjuk.

Tsztt a tepsibe nyomkodjuk,s villval megszurkodjuk.Aranybarnra stjk.


Stbl kivve rkenjk a trs krmet.

Nyomzskbl a felvert tojsfehrjbl rcsot nyomunk a krmre,s megstjk.

Ha megslt,a lyukakat srgabarack lekvrral tltjk ki.

|
Ksznm szpen, nagyon rgen szerettem volna megtanulni a rkczi trst, s kln hla a hasznos kpekrt!Fantasztikus az oldal.