Fliban slt marhacomb
Hozzvalk:
80 dkg marhacomb, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma;,fl dl olaj, 3 srgarpa, 2 fehrrpa, 1 fej vrshagyma,10 dkg csiperkegomba,1 kis doboz tejfl,1 evkanl mustr,cukor,citroml,1 csokor snidling,rlt bors,s.
Elkszts:
A hst ujjnyi vastag szeletekre vgjuk,szzuk,borsozzuk, egyik oldalukat megszrjuk petrezselyemmel,s szorosan felgngyljk.sszektzzk,s kvlrl zzott fokhagymval bedrzsljk.Forr olajban minden oldalt megpirtjuk,majd alufliba tekerjk kln-kln.A srgarpt,fehrrpt,hagymt s a csiperkt nagyobb darabokra vgjuk,tepsibe tesszk,s az alufliba gngylt hsokat a tetejre tesszk,meglocsoljuk a slt zsiradkkal,3 dl vizet ntnk al,s lefedve elmelegtett,kzepesen forr stben puhra proljuk.Amikor a marhahs megpuhult,kitekerjk a flibl,s a forr stbe visszatve pirosra stjk.A visszamaradt zldsgeket a levvel egytt ppesre turmixoljuk./Ha a zldsgeknek kevs leve maradt, s a zldsgturmix tl sr,adjunk hozz 2 dl vizet,majd jbl forraljuk fel./ Ezutn a tejflt kevs forr mrtssal simra keverjk,s a szszhoz ntjk,szzuk,borsozzuk meg,hozzkeverjk a mustrt,cukrot,citromlevet,s beleszrjuk az aprra vgott snidlinget. Zsemlegombccal knlunk.

A hst szzuk,borsozzuk,megszrjuk petrezselyemmel.

Felgngyljk,s sszektzzk,minden oldalt megpirtjuk,majd fliba csomagoljuk.

Az sszemetlt zldsgeket tlba tesszk,tetejre tesszk a becsomagolt hsokat,meglocsoljuk zsiradkkal,s felntjk vzzel.

Ha megpuhult a zldsg,tejfllel s a levvel sszeturmixoljuk,a hst kicsomagoljuk,s visszatesszk a stbe megpirulni.

Hst felszeleteljk,zsemlegombccal,az sszeturmixolt,zestett zldsggel tlaljuk.
|